top of page

HVORDAN PAKKE PLATESPILLER FOR SENDING MED POST:

Ved pakking og forsendelse av platepiller er det viktig at alle komponenter ligger stødig og fast i emballasjen. Følsomme og skjøre komponenter må sitte fast men ikke ligge under press.

NB: dette er en guide til hvordan en platespiller burde pakkes, Elektronisk Bureau står ikke ansvarlig for eventuelle skader som måtte oppstå under frakt.

-bruk passende og solid emballasje
-ta av motvekt (loddet bakerst på armen) og headshell hvis dette er avtagbart. Pakk dette inn separat i bobleplast eller lignende.
-ta av platetallerken, pakk i litt bobleplast e.l.

-fest arm til armhviler med strikk eller tråd.
-surr strekkplast eller bobleplast stramt rundt spilleren (uten lokk), men skjær ut for arm så denne ikke ligger under press. Bruk nok plast  så ingen komponenter er løse, men lite nok til å legge lokket på.
-med lokket oppå spilleren, surr plast stramt rundt i begge retninger så det ikke er bevegelig i forhold til spilleren. Ikke feste hengsler til spiller. (unngå å sende lokk hvis dette ikke er en del av reparasjonen). Alternativt, finn passende stor emballasje og kle med 4-5cm skumgummi rundt spiller og ev lokk.
-bruk emballasje stor nok til å beskytte spiller med dempemateriale/ isopor/ bobleplast/ skumgummi.
-legg godt med bobleplast/ beskyttelse i bunn av emballasjen og legg tallerken oppå.
-legg isopor e.l. rundt tallerken så denne ligger stødig, dette støtter også spiller så ikke tallerken slår oppi bunnplaten. Spiller legges igjen oppå dette.
-legg isopor, skumgummi eller lignende rundt sidene på spiller, spesielt viktig er hjørnene. Pass på så beskyttelsen ikke legger press på lokk. Helst skal dette ligge fritt i emballasjen, kun festet til spiller med strekkplast/ tape.
-legg pakken med motvekt/ headshell/ løse komponenter mellom spiller og emballasje. Pass på at ikke plugger og strømkontakt ligger i   press mot spiller/ lokk.
-når alt ligger stødig og fast, legg beskyttelse oppå spilleren, men kun ut mot kantene av lokket. Ligger spilleren med press mot midten av lokket vil det mest sansynlig sprekke. Bruk nok materiale til å nå toppen av esken innvendig.
-er emballasjen mindre solid, legg en ekstra papplate på toppen innvendig.
-tape godt rundt, og rist gjerne på esken når ferdig for å sjekke at det ikke noe er løst innvendig.
-send med kun hva som er viktig for service/ reparasjon. Skjemaer, bruksanvisning, løse kabler og ekstra tilbehør er ikke nødvendig.
 

bottom of page